De voordelen van een sim only-abonnement

Denk je erover na om een nieuw telefoonabonnement af te sluiten? Dan heb je een hoop verschillende mogelijkheden. Steeds vaker maken mensen de keuze voor een sim only-abonnement. Dat is niet voor niks, want dit type abonnement kent een hoop aantrekkelijke voordelen. In dit artikel vertel ik je meer over deze aantrekkelijke voordelen.

Prijs

Het bekendste voordeel van sim only ten opzichte van een abonnement met toestel, is dat deze natuurlijk een stuk goedkoper is. Je betaalt met een sim only abonnement namelijk alleen voor je abonnement en niet voor een toestel dat je bij je abonnement hebt aangeschaft. Gemiddeld ligt de prijs van een sim only-abonnement zo rond de 12 euro per maand, waar je bij een abonnement met toestel al snel het driedubbele kwijt bent.

Vrijheid en flexibiliteit

Waar je bij een abonnement met toestel vaak de keuze hebt uit vooraf samengestelde pakketten, heb je bij een sim only doorgaans de mogelijkheid om zelf je abonnement samen te stellen. Je betaalt zo dus alleen voor je (verwachte) verbruik en zo kun je de kosten zo laag mogelijk houden. Daarnaast zijn veel sim only-abonnementen maandelijks opzegbaar!

Geen BKR-registratie

Het afbetalen van een smartphone wordt gezien als lening. Omdat je bij een sim only-abonnement zelf voor een telefoon zorgt, heb je hier dus niet mee te maken. Een BKR-registratie heeft bijvoorbeeld gevolgen als je een hypotheek wilt afsluiten.

Wil je meer weten over de voordelen van sim only of ben je op zoek naar een betrouwbare website waar je de abonnementen van verschillende providers met elkaar kunt vergelijken? Meer informatie vind je onder andere op de website van IkVergelijkOnline.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *